
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Adana’da düzenlenen Uluslararası Lezzet Festivalinde 7 altın madalya kazandı. OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, başarı kazanan öğrencileri ve Öğretim Üyelerini Rektörlük makamında kabul ederek, tebrik etti. Adana lezzetlerinin dünyaya tanıtılması ve mutfak mirasının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 7-9 Ekim 2022 tarihleri arasında “6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali” düzenlendi. Festival kapsamında yapılan “Üniversitelerarası Genç Şefler Yarışması”na OKÜ Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 7 kişilik ekiple katılım sağladı. Birçok üniversitenin yarıştığı “Genç Şefler Bireysel Ana Yemek Yarışması”nda hazırladığı yemeklerle, bütün rakiplerini geride bırakan Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Serpil Beytut yarışmanın 1.’si olurken, Kübra Nur Orhan da yarışmanın 3.’sü oldu. Ayrıca yarışmaya, Üniversite öğrencilerinden Yasemin Erat, Ömer Faruk Durgun, Mustafa Demir, Mehmet Küçük ve Ömer Türk de katılım sağlayarak; gösterdikleri performans ve hazırladıkları yemekler ile yarışma sonunda düzenlenen törende altın madalya ve çeşitli ödüller aldılar.Rektör Prof. Dr. Uzun, yarışmada Osmaniye’yi ve OKÜ’yü en iyi şekilde temsil eden ve başarılarla dönen Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizi ve Dekan öğretim elemanlarını Rektörlük makamında misafir ederek tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.OKÜ
#osmaniye #kadirli #okü #dünya